Contact Us

Scapa Flow

  Gestart in 1967 met een kilt, een parka, en enkele truien van Schotse wol, is Scapa 50 jaar later uitgegroeid tot een van de meest gekende Belgisch modemerken. 

De Scapa familie

Het mooie aan dit merk is de familietraditie waaruit ze geboren is. Arlette van Oost had een boutique in Knokke. Tijdens een reis naar de Schotse Orkney-eilanden, meer bepaald in de baai die de naam Scapa Flow draagt, raakt haar Britse echtgenoot Brian Redding geïnspireerd en ontwerpt er enkele truien vervaardigd uit Schotse wol. Ze worden verkocht in de boutique en zijn meteen een succes. Even daarna pikken Elle en Marie-Claire de truien op voor hun covers. Het merk is definitief gelanceerd.

Tegen einde jaren ’70 omvat het merk reeds een volledige lijn voor dames, heren en kinderen.

Scapa Flow collectie

De collecties

De ontwerpen zijn zeer herkenbaar en dragen onmiskenbaar een Britse handtekening. Ongedwongen en comfortabel: tweed, kasjmier en soepele wollen voor de winter. Linnen, zuiver katoen en zijde voor de zomer. De inspiratie komt nog steeds uit de natuur met een overwegend uit aardetinten samengesteld kleurenpallet.

In 1994 werd de eerste collectie huishoudlinnen op de markt gebracht. Vandaag is Scapa Home een collectie die een totaalinrichting kan verzorgen. Maar daar blijft het niet bij.

Voor de eerste maal gelanceerd in 1999, is de Scapa Sports collectie gericht op de ganse familie … casual met een sportief karakter. Scapa Originals zijn dan weer de klassiekers uit de begindagen, hertekend voor een jong en trendy publiek. Met een veertigtal eigen winkels in Europa en een driehonderdtal verkooppunten, mogen we trots zijn op dit Belgische topproduct.

Bij Artson Trend is de Scapa corner een vast gegeven. We bieden er een ruime selectie uit de verschillende collecties.

Contacteer Artson Trend rechtstreeks voor meer info. Tel: 0468 27 28 15 Email: [email protected]