Contact Us
  Moncler ontleent zijn naam aan een dorpje in de Franse Alpen nabij Grenoble, Monestier-de-Clermont. En dat is niet toevallig!    

Van het harde leven in de bergen naar de catwalk

Moncler (voor mannen en vrouwen sinds 1952) begon als fabrikant van ondermeer doorstikte slaapzakken en tenten. De eerste quilted jassen (down jackets) werden vervaardigd voor de lokale arbeiders die in soms in barre omstandigheden buiten moesten werken.

Frans Alpinist Lionel Terray zag potentieel in die perfect isolerende jassen en deed enkele modieuze aanpassingen. Zo werden na verloop van tijd ook handschoenen en salopettes ontworpen. Elk van de stukken werd uitvoerig getest tijdens bergexpedities. Begin jaren ’50 en ’60 behoorde Moncler tot de uitrusting van enkele belangrijke expedities ondermeer naar Alaska.

Sindsdien maakt het beroemde doorstikte jasje deel uit van de garderobe van sterren als model Elle Macpherson, voormalige Spice Girl en popnimfje Victoria Beckham en actrice Reese Witherspoon.

Elk jasje is een investering voor vele koude winterseizoenen omwille van de wollen vulling, de degelijke afwerking en omdat het toch nog licht om dragen is. Slim en klassevol tegelijkertijd!