Contact Us
  Edouard Vermeulen, stichter én ontwerper van modehuis Natan, tekent zelf voor de vrouwelijke lijnen van de verschillende Natan collecties. Natan kleedt royals, artiesten en jet set personaliteiten.  


Natan staat aan de top van de Belgische high-end haute couture. Het modehuis focust op vrouwelijkheid en traditionele elegantie.

Natan collectie Herfst - Winter 2019/2020

Edouard Vermeulen

Couturier van koningshuizen, zo kent u hem. De trouwjurken van Princes Laurentien van Nederland en Koningin Mathilde en Princes Claire van België waren van zijn hand. Ook koningin Maxima werd al in zijn creaties gezien.In 2014 vierde hij de dertigste verjaardag van zijn modehuis met een défilé in de hoofdstad van de mode, Parijs.

Vermeulen werd geboren in Ieper en blijft sterk verbonden met deze stad. Getuige een tentoonstelling in de zomer van 2016 van zijn werk in het Museum Mergelynck. Voordien had hij al overzichtstentoonstellingen in ondermeer het Bozar in Brussel.

Van opleiding is Edouard eigenlijk binnenhuisarchitect en hij leek niet voorbestemd om modeontwerper te worden. Door een samenloop van omstandigheden stond hij voor de keuze een goed draaiende modezaak over te nemen in het huis waar hij huurde aan de Louizalaan in Brussel, of te vertrekken omdat de eigenares stopte met de zaak. Hij stelde er zijn meubelcreaties in voor, maar de klanten vroegen waar ‘de mode’ gebleven was. Hij was toen 24 jaar en hij kon “zelfs geen knop aannaaien”, vertelde hij vorig jaar nog aan LeSoir. Het toeval heeft geholpen dit sterk Belgisch merk te stichten.

Er is volgens Edouard Vermeulen een grote evolutie geweest in de wereld van de haute couture na de crisis van 2008. In Europa zijn er nog weinig échte haute couture klanten. De vrouwen die zich bewust modieus kleden zijn jonger dan vroeger en kleden zich bij gevolg ook anders. Vermeulen omringt zich ondertussen met jonge veelbelovende ontwerpers om in deze evolutie mee te stappen. Het grootste deel van de collecties van Natan richt zich op de actieve vrouw tussen de 40 – 60 jaar die vooral elegantie zoeken.

Contacteer Miss Artson rechtstreeks voor meer info. Tel: 0468 272817 Email: [email protected]